Hétköznapi történetek (1)

2020.05.07.

Hétköznapi történetek (1)

Új sorozatot indítunk, amelyben rövid - hétköznapi történeteket osztunk meg ezen írásainkkal. :)

Az ablak, és a szerelem szinte együtt érkezett életembe

A hétköznapi történetünk első szereplője Éva, aki Budapesten élt, dolgozott, és egyedül nevelte kis gyermekét. Éva már jó néhány éve megörökölte a Balaton környékén nagyszülei ingatlanát. Úgy gondolta – már semmi nincs, ami a fővároshoz kösse, se munka-, se érzelem, és semmi más. A családi ház frekventált elhelyezkedése végett, - ami valóban a város szívében van - Éva meghozta a döntést, hogy gyermekével leköltözik a Balaton melletti településre. Először még fogalma sem volt, hogy mibe vágja a fejszéjét. Miután leköltöztek, akkor szembesült a zord a valósággal, mi szerint a ház felújításra szorul.  A kezdeti időszak elment a munkahely keresésével, és az egyéb hivatalos ügyek intézésével. A rohanás, és két időpont között Éva találkozott egyik barátnőjével. Régóta nem látták egymást, így örültek, hogy újra láthatják egymást. Egyből meg is beszélték, hogy hétvégén találkoznak, és beülnek valahova beszélgetni, kávézni. Ez így is történt. Amikor a kávézó bejárata előtt egymással szemben álltak, úgy köszöntötték egymást egy nagy öleléssel, mint akik ezer éve nem látták egymást. Volt miről beszélgetni, hisz évek óta nem találkoztak. Egyszer csak Évában felszínre jött egy kétségbeesett segélykérés, és ezt mondta;

- „Jajj, kedves Barátnőm! Nem tudom, mint tegyek? Nem tudom, hogy kihez forduljak.

- Mi a probléma? – kérdezte Éva barátnője.

- Tudod, leköltöztem a nagyszüleimtől örökölt házba. Olyan problémával szembesültem, amit – egyedül – nem tudok megoldani. A nyílászárók már nem zárnak rendesen, a redőnyök le vannak szakadva, szúnyogháló nincs is felszerelve. Amikor a döntést meghoztam, akkor mindenre nem terjedt ki a figyelmem. Ez a probléma most tudatosult bennem, és nem tudom kihez forduljak? Nem tudom, kivel tudnám megcsináltatni a munkát?

Kedves Éva! Én tudom – mondta a barátnő, széles mosollyal az arcán. Néhány hónapja cseréltettük ki az összes ablakot, és ajtót a házunkon. Több cégtől kértünk be árajánlatot. A döntés meghozatalánál a fő szempont a felméréskor nyújtott szaktanácsadás, és a gyors árajánlat volt, és persze az ár sem utolsó szempont volt. A munkát a Fészekrakó Nyílászáró Áruháznál rendeltük meg Keszthelyen. A beépítők nagyon szép munkát végeztek. Képzeld, még a bontott ablakokat is elszállították. Én, mindenkinek a Fészekrakót ajánlom. Úgy gondolom, a mai világban nagyon fontos a megbízhatóság. Amikor megtalálod azt a vállalkozást, vagy azt az embert – akiben megbízol, onnantól kezdve az adott feladatra nem keresel mást.

  • Huuuú, kedves barátnőm! Nem is tudod mekkora terhet vettél le a vállamról. Meg tudod adni a Fészekrakó elérhetőségét?
  • Kedves Évám! Természetesen. Megadom az értékesítő nevét, és telefonszámát. Hívd fel, beszélj velük.
  • Már holnap felveszem velük a kapcsolatot, és megbeszélem a további lépéseket – mondta Éva, izgatott örömmel.

Éva felvette a kapcsolatot a Fészekrakó nyílászáró üzlettel, és megcsináltatta a nyílászáró cserét a céggel. Valóban úgy volt, ahogy a barátnője mondta. A felméréstől kezdve az árajánlaton át, a beépítésig minden úgy ment, ahogy előre megbeszélték. A munka befejezését követőn Éva felhívta barátnőjét, és megbeszélt vele ismét egy találkozót. Szerette volna megköszönni a segítséget, és azt, hogy a Fészekrakó üzletet ajánlotta neki.

Éva ott ült a kávézóban, és egy kis ajándékkal a táskájában várakozott. Az igazi meglepetés a barátnőjével érkezett, - mivel nem egyedül jött. Egy férfi társaságában gyors léptekkel közeledtek Éva felé, - aki először nem tudta mire vélni a helyzetet.

  • Évám! – szólt a barátnő. Engedd meg, bemutatom a bátyám. Éva ledermedt. Ahogy nyújtotta a kezét férfi felé, és a szemébe nézett, - úgy érezte, mintha már ismerné őt. A barátnő nem sokáig tartózkodott a társaságukban – elnézést kért, és magukra hagyta őket – majd, amilyen gyors érkezett, olyan gyors távozott. A férfi, és Éva órákon keresztül, úgy beszélgettek egymással, mintha ezer éve ismernék egymást. Az első pillanattól egy megmagyarázhatatlan ősbizalom ölelte körül őket – melynek eredményeként, fél év után a férfi megkérte Éva kezét.

Éva a barátnőjének nem csak a Fészekrakó nyílászáróit köszönheti, hanem élete párját is. A szerelem így érkezett – szinte- az ablakokkal párhuzamosan Éva életébe.

 

Az élet már csak ilyen. Soha nem tudjuk, hogy kit sodor elénk a sors, és ki az, aki a segítő kezét nyújtja, amikor a legnagyobb szükség van rá. 

Hétköznapi történeteinkkel havonta egyszer jelentkezünk, remélve, hogy írásainkkal élményt tudunk adni. 

 

 

Keszthely, 2020.04.22.

 

Ui.: a Fészekrakó nyílászáró áruház elérhetősége;

8360 Keszthely, Csapás út 3.

Tel.: +36/30 32-92-444, +36/83 511-300

Web: https://www.feszekrako96.hu 

 

 

(író: Szabó Zsuzsanna – értékesítési, marketing asszisztens)

 

Az írás itt letölthető: hetkoznapi-tortenetek-1-.pdf 

vissza