FULL beltéri ajtók

 

A FULL Kft. Magyaroszág - vezető - egyedi ajtókat gyártó vállalata.

A FULL ajtók több mint 20 éves gyártási tapasztalattal, a legkorszerűbb technológiával, vásárlóink egyedi igénye szerinti méretben és kivitellel készülnek - modern 9 000 m2-es gyárban.

Az utóbbi években a felgyorsult technikai fejlődés nyomán a beltéri ajtó utólag is beépíthetővé vált. Nem az építkezés során kerül tehát a helyére, hanem azt követően; tulajdonképpen a lakásba kerülő első bútordarab. Abból a szempontból is a bútorzat részévé vált, hogy könnyedén, komolyabb beavatkozás nélkül cserélhető. Eljött végre az idő, hogy belsőépítészeti elemként, színében, anyagában, stílusában harmonizáljuk környezetével!

Az egyedi ajtó kifejezés jelölheti a szabványostól eltérő méretű nyílások méretéhez alkalmazkodó nyílászárót. Ennek gyártásakor "méret utáni szabóságként" alkalmazkodunk a már adott feltételekhez, úgy, hogy a végeredmény semmilyen szempontból nem jelent kompromisszumot.

Másfelől, az új építésű ingatlanok esetében, szinte korlátlan lehetőségeinkkel már a tervezés szakaszában megismerkedve, kreatív energiáink felszabadulhatnak, hogy esztétikailag és ergonómialag eddig ismeretlen távlatok nyissanak.

 

 

laminált ajtók

 

A FULL ajtók saját laminált lemezből készülnek, amit 5 mm vastagságú HDF hordozóra magas hőmérsékleten impregnált melamin akrill laminátum préselésével állítanak elő. A kapott felület hő, karc és vegyszer álló - hasonlatosan a széles körben elterjedt CPL és HPL lapokhoz. Az ajtólapok két oldala és tokja is ebből az anyagból készül. Az ajtó élei, a tokborítás és az üveglécek tökéletesen megegyező rajzolatú fóliát kapnak. Az ajtólap bélése papírrács, tömör könnyített forgácslap és könnyű MDF lehet, a vasalat fogadására rétegelt szerkezetű MDF élléc szolgál.

 

laminált tele ajtó

 

Az ajtólap mintája lehet függőleges (V) vagy vízszintes (H) szálirányú. Az ajtótok és a lap színe lehet azonos vagy eltérő. Az ajtótok gérbe vágott szerkezetű. Igény esetén, klasszikus, stumpfra illesztett kialakítású tok is kérhető, illetve ajtólap nélküli nyíláskeret is készül.

 

 

laminált intarziás ajtó

 


Az intarzia derékszögű négyszögekből áll. Ugyanannak a laminált lemeznek a feldarabolásával, majd a darabok síkban történő összeillesztésével készül. Az ajtólap méretének változásával az egyenlő részre osztott elemek méretei dinamikusan nőnek-csökkenek, a vékony intarziás elemek (csíkok) fix méretűek. Az ajtólap két oldala lehet egyforma, vagy eltérő mintázatú.

 

 

laminált többszínű intarziás ajtó

Az intarziás típus azon változata, aminek a felületén kettő-, vagy háromszínű laminátum-kombinációt alkalmazzuk. Izgalmas felületek létrehozására nyílik lehetőség, az előbbiekben leírt szerkesztési szabályok itt is érvényesek. Az intarzia mindössze 1 cm keskeny is lehet, de egymás közelében minimum 5 cm távolságra helyezkedhetnek el és egymást nem keresztezhetik.

 

laminált fémintarziás ajtó

Ebben a típusban a valódi fémbevonatú intarzia a laminátummal egy síkban helyezkedik el, és az ajtó valódi szerkezeti eleme, nem utólagos díszítés. 2014-től a fémcsík 1 és 10 cm között szabadon változtatható, sőt a fémcsík helyett akár színes HPL felületekkel is dolgozhatunk. Készülhet zárt, és élre kifutó változatban is, ezért sokféle módon használható, dekoratív, ugyanakkor kedvező árú díszítőelem.

laminált többszínű fémintarziás ajtó

A két-háromféle laminátum kombinációjából egyedi, mozgalmas felületeket alkothatunk, amit a valódi fémbevonatú intarzia csíkokkal - jelentős többletköltség nélkül - még kifinomultabbá tehetünk.

laminált mintaintarziás ajtó

Friss, innovatív technológiával készülő ajtótípus, mely új távlatokat nyit a design területén. A termék teljesen egyedi kivitelű, igazi műalkotásként járulhat hozzá a helyiség arculatához. Speciális, sarkos vágási technikával lehetővé válik az 5 mm vastag laminált lemezből bármilyen grafikai programmal megrajzolt intarzia képzése, legyen az felirat, ábra vagy kompozíció. A képzelet szárnyalásának a költségek sem szabnak határt, mivel a kifinomult technológia elérhető áron áll rendelkezésre.

laminált vázkeretes ajtó

A nagy, egybefüggő betéteket vázkeret fogja körbe. Az egy vagy több betét függőleges és vízszintes oldalú négyszög lehet. Mivel a betéteket elválasztó csapok külön egységek, a szálirányuk tetszés szerint változhat. A betét üveg vagy 1 cm vastag összeforgatott laminált lemez, üvegszorító léc körbeszegéssel. Az üvegre vagy betétre rátétléc kerülhet, melynek csomóponti találkozása megoldható gérbe vágással ill. alacsonyabb és magasabb lécek egymásnak ütköztetésével.

laminált kisüveges ajtó

 

A síkfelületű, teli ajtólapon utólag kivágások készülnek, ezek alakja lehet négyzet, téglalap, kör, ellipszis, rombusz vagy paralelogramma. A kivágások mérete egészen addig növelhető, míg a megmaradó lap merevsége biztosított. A kivágásba kerülhet üveg, vagy két összeforgatott laminátumból készült 10 mm vastag betét.

Szegése üvegbeszorító léccel történik, az egyenesek az ajtó színével megegyező fóliával készülnek, az íves vonalúak egyszínű felületűek.

Az üvegkialakítással készülő ajtók a lakás valódi díszeivé válhatnak. Több-kevesebb fényt engednek át, egyszerre összekötik és elválasztják a tereket. Különösen fontos a helyiségek funkcióját szem előtt tartva kiválasztani az üvegfelületeket méretét és mintázatát.

 

 laminált edzett üveges ajtó

A 8 mm-es edzett üveg frízzel való kombinálása lehetővé teszi az üvegfelületnek egészen a lap széléig történő kifuttatását alul felül. Az üveg lehet egy nap felületű, de készülhet több, keskenyebb üveg felhasználásával is.

laminált síküveges ajtó

Egyik legutóbbi fejlesztésű, exkluzív termék. Ennél a típusnál az üveg léc nélkül kerül az ajtólap felületébe, így az teljesen sík marad. Az üveg - igény esetén - laminátummal is helyettesíthető. Extra dizájnlehetőségeket rejtő, modern termék, korlátlanul variálható üvegmező elhelyezésekkel. Készülhet savmart, float, vagy parsol üveggel.

 

laminált rátétléces ajtó

A teli síkfelületű ajtólapokra rátétlécekből különféle minták készülhetnek, új távlatokat nyitva a modern ajtók formavilágában. A rátét lehet szélig kifutó léc illetve keret, vagy festett rátétidom, például félgömb vagy gúla. A rátétléc lehet az ajtóéval egyező vagy attól eltérő színű is. Egy fontos feltétel van csak: az ajtó ütközése záráskor biztosított legyen.

KAPCSOLAT FELVÉTEL

TELJES NÉV *:
E-MAIL *:
megjegyzés / üzenet: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!