Egy átlagos munka menete

2020.05.26.

A tévhitek elkerülése végett szeretnénk tájékoztatni Önt - kedves érdeklődő, hogy egy nap alatt nem lehet a nyílászárókat bontani és beépíteni, visszajavítani, új árnyékolókat (redőny, szúnyogháló) felszerelni, párkányozni, és a takaróléceket felhelyezni.

Az elmúlt időszakban több alkalommal hallottuk a következőt: "mert én azt hittem, hogy egy nap alatt meg lesz minden." A minden alatt a nyílászárók bontását és beépítését, visszajavítást, árnyékolók felszerelését, párkányozást, és a takarólécek felrakását értették.

Sajnos egy nap alatt nem lehet kivitelezni ennyi munkafolyamatot.

A munka menete. Az előre leegyeztetett időpontban érkeznek a helyszínre a nyílászáró beépítő szakemberek. Egy nyílászáró bontására és beépítésére körülbelül egy / másfél órát kell számolni, tehát egy kisebb munka (3-4 nyílászáró) egy fél munkanapot, egy nagyobb munka (5-10 nyílászáró) egy egész munkanapot vesz igénybe.

Amennyiben belső visszajavítás (kőműves munka) is indokolt, abban az esetben a kőműves, csak az új nyílászárók beépítését követően tudja felmérni, hogy milyen, és mennyi anyagot kell megvásárolni. A legtöbb esetben próbáljuk, úgy koordinálni, hogy a nyílászárók beépítésének a napján az anyag felmérés megtörténjen, és következő nap a szakember neki lásson a belső visszajavításnak (természetesen ezt is egyeztetjük az ügyféllel). Egy ablak visszajavítása körülbelül 2-3 órát vesz igénybe, de mivel száradási folyamat is van ezen munkafolyamatnál, így a munkanapot követő napon is vissza kell mennie a szakembernek hálózni és élvédőzni.

A belső visszajavítást követően kerülhetnek fel az új redőnyök. Egy redőny felszerelése körülbelül fél órát vesz igénybe.

Amikor már a redőnyök is felszerelésre kerültek, ismét időpont egyeztetést követően - az utolsó munkafolyamatként párkányozás (külső-belső párkányok felrakása), illetve ahol indokolt a takarólécek felhelyezése.

Egy standard munkafolyamat - a fentiek alapján 4-5 munkanapra koordinált feladatokból áll - minden esetben előzetes időpont egyeztetést követően.

Amennyiben kérdése lenne, nagyon szívesen állunk a rendelkezésére.

vissza