Perfekt AE

Nyílászáróra építhető redőnytok: Perfekt AE 200 RG

Hol alkalmazzuk a nyílászáróra építhető redőnytokot?

A nyílászáróra építhető PERFEKT AE 200 RG redőnyrendszert kimondottan pillérvázas szerkezetű épületekhez (betonból készül el az épület szerkezete, majd a későbbiek során történik a szintek közti falazás) fejlesztették ki, de kiválóan alkalmas régi nyílászárók cseréjénél, és új építéseknél is. Nagy előnye az egyszerű falazati kialakítás. A nyílászáró helyének megfelelő nyílást kell a födémig, vagy koszorúig kialakítani. A redőnytok a nyílászáróra szerelve kerül beépítésre.

Rendszer előnyei

 

 • - Redőnytokok több vastagsági méretben állnak rendelkezésre a falazatoknak megfelelően: 24-30-36-38 cm. Magasságukat tekintve 25 illetve 29 cm magasak lehetnek
 • - Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságnak köszönhetően maximális energia megtakarítás érhető el
 • - A redőnytok a nyílászáróra szerelve kerül beépítésre, akár komplett, működőképes állapotban ennek következtében a kivitelezés során minimálisra csökken a beépítés hibalehetősége

Miért előnyösebb a műanyagból készült ráépíthető tokrendszerekkel szemben?

 
A műanyagból készült ráépíthető redőnyrendszerek nem mindig adják meg a falazat teljes vastagságát, ezért azokat a későbbiekben ki kell egészíteni (belső gipsz-kartonozás, egyéb anyagok felhasználása). Ez jelentős idő, pénz és munkaráfordítást igényel.

A PERFEKT tokrendszerből a falazatnak megfelelő szélességet választhatunk.

Műanyagból készült tokrendszereknél a tok alkotóelemei, szerelőfedelei szervesen kapcsolódnak egymáshoz. A későbbiekben, akár egy javításnál (gurtni csere), azok megbontása során károsodhatnak (a műanyagok elöregedésének köszönhetően), pótlásuk esetleg már nem biztosított. A PERFEKT tokrendszernél nem kell a tok szerkezetét megbontani. Nincs olyan alkatrésze, amit a későbbiekben ne lehetne pótolni.

Gurtnis működtetés esetén a gurtni a tok alján kerül bevezetésre, így nem kell megfúrni a nyílászárót. Ilyenkor a nyílászárót oldalanként toktoldóval kell ellátni.

A PERFEKT tokrendszer 80 mm-es külső szerelőnyílással rendelkezik, ennek köszönhetőena redőnytok belső oldalai mind függőlegesen, mind vízszintesen bevakolhatóak így a tok a szobában teljesen észrevétlenné válik.

A nyílászáró a külső falsíkhoz közel kerül beépítésre (redőnytok pontosan megadja a pozícióját), ezáltal a belső párkány mélységi mérete nagyobb lesz, jelentősen növelve a szoba térérzetét.

További előnyök a külső szerelőnyílású kialakításnak köszönhetően:

 

 • - Statikailag megfelelően lehet rögzíteni a nyílászárókat a redőnytokhoz.
 • - Speciális konzolokkal a redőnytokot megfelelően lehet rögzíteni a betonfödémhez.
 • - Nincs hibalehetőség a nyílászáróval történő összeszerelés során, mivel a tok alsó profilja tökéletes pozíciót ad a beépítéskor.
 • - A szerkezet teljesen zárt, ezáltal maximális hőszigetelés valósul meg.
 • - Szerelőnyílás a külső oldalon 80 mm. Szerelőfedél még akkor is felszerelhető, ha nem kerül szerkezet a redőnytokba. Amennyiben üres tok kerül beépítésre, a minimális külső nyílásnak köszönhetően a szerelőfedél rögzítése a munkálat befejezése után is elvégezhető. Az épület homlokzatán nem okoznak esztétikai problémát a szerelőnyílások.
 • - A szigetelt tokvégek az aktuális EnEV előírásnak megfelelőek. Legkisebb légáteresztő konstrukció.
 • - Minden nyílászáró típushoz alkalmazható, legyen az műanyagból, fából vagy alumíniumból.
 • - Több típusú szúnyogháló rendszerrel integrálható utólag.
 • - Egyszerűen szerelhető a sokadik emeleten is.
 • - Szerelőfedelét akkor is fel lehet szerelni, ha lefutó nélkül rendelik, vagyis üres tok kerül beépítésre.
PERFEKT AE 200 RG nyílászáróra építhető redőnyrendszer összességében

 
egy költségkímélő, könnyen szerelhető, magas műszaki tartalmú, univerzális rendszer. A redőnytokhoz bármilyen típusú nyílászáró beépíthető, készüljön az műanyagból, fából vagy alumíniumból. A toktest Styropor anyagból, a tokvég EPS keményhabból készül. Ez a termék a jó stabilitás és az alacsony ár mellett kiváló hőszigetelést biztosít, bármilyen falvastagságnál, falszerkezetnél.

Biztosító perem

 
A PERFEKT redőnytokok belső kialakítása megakadályozza, hogy a teljesen leengedett
redőnypalástot kívülről fel lehessen tolni. Ezáltal véd a nemkívánatos betolakodók ellen.

 

Nézze meg a Perfekt AE videónkat!

KAPCSOLAT FELVÉTEL

TELJES NÉV *:
E-MAIL *:
megjegyzés / üzenet: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!